torsdag 18. mars 2010

Bilder og Film

Kultfilm er en type film som får stor interesse av enkelte personer på grunn av dens spesielle effekter og kvaliteter. Den er ikke spesielt populær blant mange seere, men blant de få personene der interessen er stor, er den veldig godt likt.

Dogmefilm er en filmtype som virker ganske amatørmessig, der det er brukt svært dårlig utstyr. Dogmefilm er et konsept som ble introdusert under Cannes filmfestival i 1995. Dogmefilm skulle være en motvekt mot kommersialiseringen av film (det å lage film for å tjene penger) og det store fokuset på effektmakeri.

Spaghetteiwestern
er en betegnelse på westernfilmer. Det vil si filmer med miljøer og historier fra det amerikanske cowbooymiljøet på 1800- tallet. Disse filmene ble produsert i Europa på 1960- og 1970- tallet. De ble i hovedsak spilt inn i Italia, og det er derfor filmene gjerne blir kalt spaghettiwestern.

Dokudrama er en type film som er en blanding av dokumentar og spillefilm. Dokudrama har fokus på virkelige hendelser og virkelige personer som blir presentert på en dramatisk måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar